w i t h y o u , w e p a s s t h e b o r d e r s
واژه مورد نظر خود را جستجو کنید

-
فینیشینگهای تخصصی ( با فناوری Metachem آلمان )
-
سیستمهای درب و پنجره و نما ( تحت لیسانس ETA ایتالیا )
-
مشاوره چند تخصصی
رنگ پودری آلومینیوم
رنگ تخصصی آلومینیوم شامل دامنه وسیعی از رنگها میشود. دنیای جدید رنگها که با عنوان رنگهای الکترواستاتیک و رنگهای پودری آلومینیوم وارد بازار شدهاند از تکنیکهای هوشمندانهای برای رنگآمیزی پروفیل استفاده میکنند. در این روش، سطح پروفیل فلزی کاملا تمیز میشود و سپس یک لایه رنگ با ضخامت مشخص روی پروفیل اسپری میشود. تجهیزات خاصی برای اجرای این کار بی عیب و نقص نیازمند است که هزینهها را افزایش میدهد. اما با توجه به دوام و نتیجه خوب خروجی، بسیاری از صنایع از این رنگها استفاده میکنند.
معرفی رنگ الکترواستاتیک آلومینیوم
یکی از روشهای رنگآمیزی سطوح آلومینیومی، استفاده از رنگهای الکترواستاتیک است. این رنگها همانطور که از نامشان مشخص است، از الکتریسیته استاتیک برای پوشاندن سطوح استفاده میبرند. این رنگها مقاومت مناسبی دارند و به همین دلیل در صنایع پراهمیت دیگری مانند صنعت خودروسازی و مبلمان هم استفاده میشوند. تمام تجهیزات صنعتی و قطعات الکترونیکی با این رنگ پوشش داده میشوند. شاید بپرسید، منظور از رنگ الکترواستاتیک چیست؟ رنگ الکترواستاتیک در واقع نوعی رنگ است که از طریق باردار شدن رنگ و سطح پروفیل به آن اسپری میشود و به خاص تنها برای سطوح آلومینیومی استفاده میشود. یعنی رنگ الکترواستاتیک آلومینیوم فقط برای این جنس فلز استفاده میشود و برای رنگ کردن سایر پروفیلهای فلزی مانند پروفیلهای آهنی کاربرد ندارد.
تاریخچه رنگ الکترواستاتیک آلومینیومی
تاریخچه استفاده از رنگ الکترواستاتیک به اواخر دهه 1930 بر میگردد. رنگهای الکترواستاتیک آلومینیومی یا رنگ پودری آلومینیوم پس از دهه 1950 در بین صنایع مختلف توسعه یافت. در ابتدای امر بین سالهای 1930 الی 1950، پودر پلی اتیلن به صورت رنگ پودری به شکل مذاب و پاشش شعلهای استفاده میشد. با پیشرفت تکنولوژی صنعت رنگهای تخصصی آلومینیومی هم دچار تغییر و تحولاتی شد و به این شکل بود که فرآیند پوشش پودری رواج پیدا کرد. در ادامه سیر تغییر و تحول رنگ تخصصی آلومینیوم، کشورهایی مانند ژاپن و ایتالیا باری دیگر دست به کار شدند و خطوط تولید اسپری عمودی را راهاندازی کردند. استفاده از خطوط تولید اسپری عمودی مزایای زیادی به همراه داشت که از جمله آنها میتوان به عملیات محدود کارکنان و رد ناچیز خط عمودی اشاره کرد.
مراحل رنگآمیزی به روش اسپری ورتیکال
برای استفاده از رنگ تخصصی آلومینیوم، همانطور که گفته شد یک روش جدید رواج پیدا کرده و رنگآمیزی عمودی یا ورتیکال نام دارد. مراحل کار با این رنگ آلومینیوم، به صورت زیر انجام میشود.
آماده سازی سطوح قطعات
قبل از اینکه سطح آلومینیوم را رنگآمیزی کنید، لازم است پوشش بیرونی آماده سازی شود. برای آماده سازی سطح آلومینیوم از روش لایهبرداری اسیدی و قلیایی استفاده میشود. لایهبرداری در این مرحله به صورت عبور دادن قطعات از یک تونل مخصوص است که قطعات در تونل شستشو داده میشوند و مواد مخصوصی به آنها اسپری میشود. مواد مخصوص بالانس شده در این مرحله، به قطعات اسپری میشود و در آخر قطعات با آب شستشو داده میشوند. فیلترهای مختلفی در بخشهای مختلف این مرحله تعبیه میشوند که مواد آلاینده را تصفیه میکنند و این موضوع یک مزیت رنگآمیزی با اسپری تحت فشار نسبت به روش غوطه وری است.
خشک کردن قطعات
مرحله دوم، مرحله رطوبتگیری یا خشک کردن قطعات است. در این مرحله، پروفیلهای آلومینیومی را در زمان مشخص تحت دمای کنترل شدهای که حدود 60 درجه است، خشک میکنند. فرآیند رنگآمیزی با رنگ تخصصی آلومینیوم به صورت پیوسته انجام میشود و این پیوستگی، کمترین فاصله زمانی بین آمادهسازی و شستشوی پروفیل آلومینیومی و رطوبتگیری را به وجود میآورد. انجام مرحله رطوبتگیری به دلیل تثبیت رنگ و افزایش کیفیت رنگ اهمیت زیادی دارد.
رنگآمیزی
رنگآمیزی در این مرحله به صورت اسپری انجام میشود. اما به دلیل وجود گانهای متعدد، امکان رنگآمیزی به شکل یکنواخت فراهم میشود. به همین دلیل در یک زمان مشخص رنگآمیزی به شکل اسپری به تمام بخشهای پروفیل پخش میشود. از این رو، یک لایه رنگ نازک و یکنواخت در سطح پروفیل اسپری میشود که کیفیت رنگآمیزی را به بالاترین حد خود میرساند. معمولا 48 گان در دو کابین برای مرحله رنگ آمیزی با رنگ تخصصی آلومینیوم در نظر گرفته میشود.
کوره پخت
بعد از اینکه مرحله رنگآمیزی هم به پایان رسید، پروفیلها یک مسیر 100 متری را برای تکمیل مراحل رنگآمیزی و تثبیت رنگ طی میکنند. در این مرحله، پروفیلها به صورت پیوسته از یک تونل کوره مانند عبور میکنند. پروفیلها تحت دمای مشخص و بر اساس پارامترهای استاندارد تحت حرارت قرار میگیرند. علت اینکه طول مسیر کوره، 100 متر در نظر گرفته شده این است که مسیر طولانی باعث میشود دما در کوره به صورت تدریجی بالا رفته و به اوج برسد و در نهایت به صورت تدریجی نزول پیدا کند. این امر، مصحول نهایی پس از خروج از کوره 100 متری، یک مسیر 50 متری دیگر را طی میکند. در این 50 متر، کیفیت رنگ پروفیل بررسی میشود و تستهای لازم صورت میگیرند. در نهایت، پروفیل به شکل استاندارد بستهبندی شده و آماده ارسال به کارخانه میشود.
تکنیک رنگآمیزی الکترواستاتیک
بهتر است بگوییم علت نامگذاری یا تکنیک الکترواستاتیک، نظر بسیاری را به خود جلب میکند. در این روش رنگآمیزی با رنگ الکترواستاتیک آلومینیوم، از ذرات بارور یا دارای بار الکتریکی برای پوشش سطح پروفیلهای فلزی استفاده میکنند. جالب است بدانید که دراین روش، رنگها دارای بار منفی میشوند. یعنی طی یک مرحله به رنگ تخصصی آلومینیوم، بار منفی القا میشود. در حالی که به سطح پروفیل فلزی بار منفی القا میشود. همانطور که میدانید، بار منفی و بار مثبت همدیگر را جذب میکنند. بنابراین وقتی رنگ به سطح پروفیل فلزی اسپری میشود که بار مخالف رنگ را دارد، سریعا جذب سطح پروفیل میشود. از این رو، رنگ اسپری شده به سطح پروفیل یکنواخت و بادوام میشود.
تفاوت رنگهای مایع و پودری آلومینیوم
رنگ الکترواستاتیک یا رنگ پودری آلومینیوم و رنگهای مایع آلومینیوم، هر دو یک نوع از رنگهای کورهای هستند. منظور از رنگهای کورهای، رنگهایی است که حتی بعد از رنگآمیزی پایدار نیستند. برای پایدار کردن رنگهای کورهای باید پروفیل را پس از رنگآمیزی داخل کوره قرار دهید یا از تونل مخصوص کوره با طول مشخص عبور دهید تا رنگ آن تثبیت شود. رنگهای مایع تنوع پایینی دارند و برای رنگآمیزی پروفیلهای آلومینیومی با آنها باید از اپراتور بهره برد. وابستگی این رنگها به نیروی انسانی و تنوع پایین آنها در خلق اشکال مختلف، موجب جلب توجهها به رنگ الکترواستاتیک آلومینیوم شده است. از این رو، رنگ الکترواستاتیک آلومینیوم طرفداران بیشتری دارد و در صنایع مختلف بیشتر استفاده میشود.
تفاوت رنگ پودری و الکترواستاتیک آلومینیوم
بعضی افراد تصور میکنند رنگ پودری آلومینیوم همان رنگ الکترواستاتیک آلومینیوم است. برای اطلاع در مورد این باور غلط راجع به رنگ تخصصی آلومینیوم، باید بگوییم هر دو نوع رنگهای مذکور از باردار کردن رنگ و پروفیل فلزی برای ایجاد پیوند بین رنگ و شیء استفاده میکنند. در رنگ پودری، رنگ بعد از پوشش دادن به پروفیل باید در یک کوره خارج از محل به طور کامل حرارت ببینید. در رنگ الکترواستاتیک، باردار شدن رنگ و پروفیل فلزی یا انرژی الکترومغناطیسی موجب تثبیت رنگ میشود. بنابراین تفاوتها و شباهتهای این دو رنگ تخصصی آلومینیوم در روش تثبیت آنها خلاصه میشود.
مزایا و معایب رنگ الکترواستاتیک آلومینیوم
همانطور که گفته شد، یکی از مزایای رنگ پودری آلومینیوم، متنوع بودن آن است. این رنگها همچنین برای رنگ کاری به نیروی انسانی کمتری نیاز دارند. یعنی، رنگ الکترواستاتیک آلومینیوم به وسیله دستگاههای خودکار و با کمترین دخالت اپراتور اسپری میشود. حتی فرآیند رطوبتگیری و خشک کردن رنگ هم به صورت خودکار انجام میشود که یک مزیت بزرگ این نوع رنگ کورهای است. در ادامه، برخی از مهمترین مزایا و معایب رنگ پودری آلومینیوم بررسی میشود.
گاهی اوقات عدم تطابق ویبراتور تفنگ اسپری با سرعت خط تولید هم مشکلاتی را به وجود میآورد. در این صورت باید یکی از دو مورد را مجدد تنظیم کنید تا این دو بخش با هم هماهنگ باشند. در غیر اینصورت، محصول نهایی با رنگ غیریکنواخت و ناهموار تولید میشود.
گاهش اوقات هم ممکن است فرمول رنگ تخصصی آلومنیوم مشکل داشته باشد یا اینکه هوای فر تمیز نباشد که در اینصورت بهتر است با کارشناسان کارخانه تولید رنگ تماس بگیرید.
کلمات کلیدی :
طرح چوب آلومینیوم، رنگ پودری آلومینیوم، تولید تخصصی پروفیل آلومینیوم، پروفیل آلومینیوم، درب و پنجره ترکی، درب و پنجره اروپایی، آندایز آلومینیوم،